Intryck 2.

Från semestern. Först fylldes jag på med nya intryck från södra Sverige för att sedan fördjupa mig bland rötterna i inlandet. Intryck uttrycker, som jag brukar säga.

Jag och Henning for till släkten från byn där min mamma är uppvuxen, Grannäs utanför Bjurholm där vi umgicks med brorsan, mamma, pappa, moster och morbror. Här har jag så många barndomsminnen bevarande i doftande kuvert. Jag älskar den här platsen. Det är något med frihetskänslan över att här äger vi marken och här skriver vi våra egna regler. Ingenting är konstigt och allt man vill göra gör man bara. Ungefär så, rätt och slätt.

Intryck 2.

Som barn cyklade jag utför denna backe med mormors gamla cykel tills jag insåg att det inte fanns någon broms. Jag flög över vägen och över diket, tills cykeln stannade av sig själv, mitt ute på åkern. Inte läskigt alls.

Mormor och morfars hus som min morbror numera tar hand om.
Helt rimligt att det är på baksidan av huset man tillbringar kvällen och insuper den sista solen med maskrosvin i glasen.
Skura trasmattor i sjön med såpa är standard. Hur gör man annars liksom?
En stilla kväll på en sjö eller ett brusande hav, för mig går det aldrig att välja eller ens jämföra. Det är vackert på två helt olika vis. Tacksam över att få avnjuta båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s