Medicinsk fotvård

Idas fot kopia

 

Medicinsk fotvård

Vad behöver dina fötter för att bära upp din kropp varje dag? Foten är som en spegel utav människan. Steg för steg tar fötterna oss vidare genom livet. Lämnar avtryck –

Det bästa rådet jag har är att ge fötterna är ett fotbad då och då och smörja in dem. Gärna flera gånger i veckan. Skor och underlag är väldigt viktigt. Går du mycket i skogen eller på betonggolv om dagarna? Vänd dig till en skoaffär där du kan få hjälp med skor och eventuellt skoinlägg anpassad efter din fot. Det är bättre att ha en stadig sko med rejäl hälkappa än att bädda in foten alltför mjukt. Då finns risken att du successivt trampar ut fotens fettkuddar. Alla kan göra fotvårdsgymnastik. Fötterna har 27 ben och genom att gå en liten promenad varje dag tränar du automatiskt många delar i foten. Eller varför inte spreta och knipa ihop tårna när du sitter framför tv eller läser en bok? Fotvård är för alla, gammal som ung. Var tredje månad är en standard intervall för dig som behöver hjälp att hålla efter dina fötter och vill förebygga problem. Innan jag blir pensionär (vilket är några år kvar) tror jag att det kommer vara lika naturligt att gå på fotvård som att gå till tandläkaren eller klippa håret. Dina fötter är grunden till din hälsa, så att du kan gå vidare i livet. 

Jag jobbar på Hammarhöjds seniorboende i Bygdeå. Där har jag min bas men gör också hembesök efter behov inom Robertsfors kommun.

Fotvårdsbehandling 500kr

En timmes behandling efter dina fötters behov. Grundläggande är fotbad, nagelklippning och avslutningsvis en skön fotmassage. Jag gör en genomgång av dina fötter och tar hand om allt från förhårdnar,  liktornar, vårtor till fot och nagelsvamp. Du får tips till egenvård. 

Fotvårdsbehandling hembesök 600kr

Behandlingen som sker i hemmet görs under bästa omständigheter. Innehållet är detsamma och jag har med mig all utrustning förutom kundstolen.

Sikeå och Robertsfors 600kr, utanför tillkommer bensinkostnad i priset.