Medicinsk fotvård

mina-fotter

Fotvård

Vad behöver dina fötter för att bära upp din kropp varje dag? Foten är som en spegel utav människan. Steg för steg tar fötterna oss vidare genom livet. Lämnar avtryck –

Det bästa rådet jag har är att ge fötterna ett fotbad då och då och smörja in dem. Vanlig grönsåpa går bra eller varför inte lite honung och socker som en fotskrubb? En inpackning av havregrynsgröt? Skor är viktigt att anpassa efter underlag. Går du mycket i skogen eller på betonggolv om dagarna? Vänd dig till en skoaffär där du kan få hjälp med skor och eventuellt skoinlägg anpassad efter din fot. Det är bättre att ha en stadig sko med rejäl hälkappa än mjuka foppatofflor som successivt trampar ut fotens fettkuddar. Alla kan göra fotvårdsgymnastik. Fötterna har 27 ben och genom att gå en liten promenad varje dag tränar du automatiskt många delar i foten. Eller varför inte spreta och knipa ihop tårna när du sitter framför tv eller läser en bok? Fotvård är för alla, gammal som ung. Var tredje månad är en standard intervall för dig som behöver hjälp att hålla efter dina fötter och vill förebygga problem. Innan jag blir pensionär (vilket är några år kvar) tror jag att det kommer vara lika naturligt att gå på fotvård som att gå till tandläkaren eller klippa håret. Dina fötter är viktiga, liksom hela din hälsa.

Jag jobbar 60% med medicinsk fotvård i Robertsfors kommun där jag prioriterar pensionärer och remissbelagda kunder. Måndag och fredag jobbar jag med mitt eget företag Julias fotspår då jag gör hembesök. Jag har ingen egen lokal än utan åker hem till kunder. Jag har kunder främst inom Robertsfors kommun men kan även göra besök längre bort då bensinkostnad tillkommer.

Fotvårdsbehandling hembesök 500kr

En timmes behandling efter dina fötters behov. Grundläggande är fotbad, nagelklippning och avslutningsvis en skön fotmassage. Jag gör en genomgång av dina fötter och tar hand om allt från förhårdnar,  liktornar, vårtor till fot&nagelsvamp. Du får tips till egenvård. 

Delbehandling 300kr

Ca 20min behandling enbart av det specifika problemet, tex likorn, vårta, förhårdnad, nageltrång.

Fot/underbensmassage 400kr

30 min massage av fot och underben. Ökar blodcirkulation och lättar på spänningar i vadmuskulaturen. 

Försäljning av hemmagjorda salvor

Ringblomssalva 55ml 100kr

Innehåller bivax, ringblomsolja, eterisk lavendelolja. Bakteridödande och mjukgörande för torr hud och småsår.

Kådsalva 55ml 150kr

Innehåller grankåda, bivax, rapsolja. Läkande för småsår och eksem.