Glada påskfynd

Herreligen så många fynd jag gjort på sista tiden! Och som av en slump råkar kulören vara i påskens tecken? Brukar vara så ivrig att ställa ut prylarna på sin plats men denna gång fick jag lust att ställa upp allt i ett stilleben för att få överblick. Njuter verkligen att kunna hitta så mycket fint inom Robertsfors kommun. Int behöv jag åka in till stan inte. Dessutom är det billigare!

För mig är det en helig stund att strosa runt i en second hand butik. Jag brukar medvetet ha mobilen på ljudlös och går helst allena så jag riktigt kan djupdyka in i min egen värld. Jag tillåter mig själv att tappa tid och rum. Har sällan ett tydligt mål, även om det finns flera saker i bakhuvudet som jag söker efter. Dom bästa fynden är nästan alltid när jag hittat något spontant som jag gillar. Varför jag gillar det vill jag helst inte analysera, utan här är det magkänslan som styr. En intressant upptäckt är att ju oftare jag går på loppis desto mer kräsen blir jag. Jag plockar på mig allt jag känner för, sedan rannsakar jag mig själv rejält. Då brukar minst 4-5 saker försvinna. Detta har jag blivit mycket bättre på. Att inte bara köpa av iver eller i tro att detta är min enda chans. För ju mer mitt loppis-öga söker desto mer koll får jag på andra hands utbudet. Vissa prylar återkommer ofta men i helt olika prisklass, då kan jag vänta på just den krukan utan naggad kant, till exempel.

Här hittade jag en dragspelslampa till blivande väntrummet på Bruksam returmarknad i Robertsfors. Treiett plåtburk från PMU i Vännäs i perfekt skick. En honungsburk från Röda korset i Umeå. Där brukar dom vara dyra, men eftersom det var en spricka på insidan var priset nedsatt. Jag är ju så knäpp att jag till och med gillar burken ännu mer då. Känner någon slags omsorg att ta hand om denna söta lilla engelska porslin med små bin på.

En Melitta- kanna för 30kr på Bruksam och Höganäs koppar för 10kr styck. En ullfilt 30kr samt två dukar för 30kr. Sådana fynd gör mig så glad! En klocka i grönt porslin också som ska pryda mottagningens vägg och kommer bli fin till den gröna boaseringen i betydligt mörkare nyans.

Flera olika krukor i liknande nyanser. Söker till mottagningens nya fönsterbrädor. En fin hylla som ska bytas i köket, för den här passar mycket bättre till klaffbordet. Samt lite påskpynt så klart! Små gamla porslinsfigurer och pappgirlanger! Sedan jag var liten har jag gillat småkrafs. Har försökt hålla tillbaka till en mer renare stil men släppt på det nu. Bara ösa på med det jag trivs med!

Kanske undrar ni hur jag kan gå på loppis nu i pandemitider då vi helst ska hålla oss från butikerna? På Bruksam i Robertsfors får man boka tid. Så jag fick gå helt själv i en timme, en sådan lyx för mig! Samt Röda korset där de max tar in 3st åt gången. Det tycker jag är rimligt. Att få unna mig detta nöje, bara sådär, en vanlig vardag när jag får någon lucka till övers. Det är många intryck men ändå som en slags meditonsstund för mig. Att visualisera och fantisera om framtiden. Hur vill JAG ha det? Vad tycker JAG om? Nog är jag inne i en lite extrem fas just nu när jag dagarna i ända funderar på inredning till mottagningen. Låt va! Låt se hur det hela slutar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s