Vill du lämna avtryck i Umeå? Lämna ditt fotspår här.

IMG_0331

I fredags var jag med på ett hörn under fotförbundets årsstämma som i år var i Umeå på Folkets hus. Ända sedan mitt konstprojekt om farmor som jag visade för fyra år sedan på stämman i Karlskrona har jag haft dessa fotavtryck i bakhuvudet. Om jag kan göra konst av kundernas fotavtryck måste jag kunna göra något utav vi fotvårdares avtryck? Alla har vi fötter. Alla har vi något att ge. En sådan enkel handling som att pensla färg på foten och lämna sitt avtryck på papper, det kan vi alla bidra med. Ju fler avtryck desto mer fötter som visar att vi fotvårdsterapeuter finns och behövs.

Min tanke med projektet är att med hjälp av fotvårdares avtryck exponera fotvården  på ett personligt och iögonfallande vis. Det blir spännande att se vad jag kan få för resultat av de fötter jag fick på pappret. Jag vill ha fler! Under April månad har du som inte hann på stämman möjlighet att skicka in ditt fotavtryck till mig. Resultatet kan du använda i marknadsföringssyfte, exempelvis på din hemsida eller som en affisch att sätta upp på mottagningen? När verket är färdigställt kommer jag kontakta alla de som lämnat mejladress med vidare information. 

Tack alla härliga som hjälpte till!

Tidigare projekt En förebild. Flera fotspår. https://juliasfotspar.com/portfolio/en-forebild-flera-fotspar/

56847982_10156498538938650_1220771078666715136_o (kopia)

Må fotvårdsstämman vara nördig med enbart fotvårdsprylar som säljes. Samtal om nageltrång, fotsvamp och vårtor är det normala kring lunchbordet. Men attans vad jag blir peppad av alla drivande kvinnor (ja, fotvårdare är definitivt mestadels kvinnor)! Alla som härjar runt med sina härliga energier! Och jag tänker på citatet Människor tycker om människor som tycker om människor. Jag tror absolut det stämmer in på alla oss fotvårdare. Lite sunt förnuft och nörderi på det så att du som skapt för jobbet. Sedan är det jag som fått för mig att jag ska kombinera fotvård med konst. Går det? Det återstår att se. Den här gången fick jag axla min roll som konstnär och mamma istället för fotvårdare. Nya perspektiv dyker upp, och samtalsämnen likaså. Spännande grejer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s