Vankar runt i byn

Gudskelov att jag är mammaledig nu och kan ta dagarna som de kommer för nu börjar min kropp ge påtaglig kännedom om min graviditet. Barnets huvud trycker mig neråt och det börjar kännas tungt när jag går. Ska försöka bege mig ut på en liten promenad varje dag för att hålla igång fogarna men det har känts motigt i det gråa regnrusket. Men idag smög solen sig fram och sken upp hela byn! Måtte denna snö få ligga kvar.

IMG_1015 (kopia)

IMG_1012 (kopia)

IMG_1018 (kopia)

IMG_1022 (kopia)

Runtom i Sikeå kommer jag gå många promenader med barnvagnen men tills vidare får jag vanka fram. Inte så pjåkigt när byn badar i rimfrost och glittersnö. Tycker så mycket om att gå när det knarrar under skorna. Se snötunga granar och ett hav som håller på att lägga sig under tung is. Spana in i alla vackra hus som står kors och tvärs, adventsstakar och ljusslingor hänger i vart och vartannat fönster och träd.

IMG_1023 (kopia)

Spår från den gamla tågrälsen in till Robertsfors påminner om Sikeå hamns historia…

IMG_1026 (kopia)

IMG_1031 (kopia)

IMG_1033 (kopia)

På andra sidan hamnen bor Katarina som är mammaledig med Ilon. Jag vankade mig fram till ett besök. Är så tacksam över att ha vänner i byn som är småbarnsföräldrar. Är guld värt att känna mig trygg och omgiven av erfarna rutinerade päron.

IMG_1038 (kopia)

På vägen hem gick jag förbi Anna & Peters fina hus. Tänk att jag bodde hemma hos dem på vardagarna i 1,5 år! Tack vare den chansen fick jag upptäcka Sikeå. Från att cykla hit i vintermörkret från jobbet och bara känna till gammfolk till att successivt se den rullians av folkström från alla håll och kanter när våren plötsligt blomstrade. Mitt hus anlände i mitt bröst för sedan bestå. Här vill jag stanna. Vankar hem till mitt.

En reaktion till “Vankar runt i byn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s