Från utveckling till inveckling

IMG_1002

Räknar kvitton från hela årets skörd av fotvårdsbehandlingar, går igenom journalerna och kommer fram till att jag byggt upp en kundkrets på ungefär 350 kunder. Igår jobbade jag min sista dag och har härmed gått på mammaledigt. Nu går jag in i ett annat läge där vila på heltid står på schemat, sedan ekar kalendern tom. Jag bläddrar mellan bladen, är det verkligen möjligt? Jag är så van att leva min vardag via in/avbokningar av kunder i min kalender. Klottrar över och skriver till är vardagsrutin och något som sker av bara farten.

I fem år har jag jobbat som fotvårdare. Det låter overkligt men är sant. Automatiskt börjar jag tänka tillbaka, hur det hela började. Mitt första år i Umeå när jag startade upp mitt företag känns så avlägset att jag knappt kan minnas hur det var. Sedan kom min tid som anställd i Robertsfors kommun, ett vikariat som bara skulle vara i ett halvår. Jag ville testa på att vara kommunanställd och jobba på farmors gamla arbetsplats. Farmor levde i Umeå sedan 20 år tillbaka och det blev många telefonsamtal och möten mellan oss, är så tacksam för den tiden, då jag inte visste att det var hennes sista år på jordelivet. Det var som att släktforska, att möta kunder som farmor och farfar känt. Människor vars rötter var liknande mina egna. Jag kände mig välkommen och hemmastadd. Rotad på ett sätt som jag inte gjort tidigare.

Tiden kom då jag hyrde in mig hos Anna och Peter i Sikeå och där upptäckte jag denna fantastiska by. Det ena ledde till det andra och efter 1,5 år hade jag köpt hus i Sikeå hamn, mitt drömhus! David hade kommit in i bilden och plötsligt var jag delaktig av ett sammanhang. Jag var behövd av en stor kundkrets, nykär i både hus och David och stortrivdes med min tillvaro. Jag hade haft min utställning om farmor och min relation på en del olika ställen där både bekant och obekant publik fick ta del av vår historia. I vilka fotspår vi väljer att vandra….En förebild. Flera fotspår.

Tiden var mogen att övergå till att jobba med mitt eget företag på heltid. Julia Johansson var nyutbildad i kommun och jag tog tillfället i akt att våga ta steget. Lämna över tjänsten till henne för att hyra in mig på mottagningen i Bygdeå på Hammarhöjd och fortsätta med hembesöken runtom i byarna. Detta är vad jag har prövat under 2018. Att stå på egna ben – ta hand om andras fötter, i egen regi. Bära eller brista? Fötterna har burit mig framåt men nu inväntar ett nytt kapitel. De fem hundåren som egen företagare är avverkade, nu ska jag ta paus. Paus från att hela tiden tänka på hur jag ska växa, utvecklas, marknadsföra mig själv och mitt företag.

Nu ska jag snart bli mamma. Jag vill vara en närvarande mamma. Jag vill gå in i rollen med hull och hår och anta utmaningen att skapa ett nytt litet friskt liv. Mitt fokus kommer vara på barnet och jag är så förväntansfull vad det kommer göra med mig. Tror aldrig man kan vara helt redo för att bli förälder men jag känner mig i alla fall väldigt redo att gå in i bubblan för att se vad som kommer ut på andra sidan. För vem säger att vi hela tiden måste utvecklas? Nu vill jag gå in i mig själv och istället invecklas.

Tack farmor för vägen du visat mig!

3. kopia 4 (kopia)

 

En reaktion till “Från utveckling till inveckling

  1. Jag blir så rörd så jag sitter här och gråter Julia. Du skriver så insiktsfullt, så fint, jordnära, kärleksfullt. Om allt. Livet, utvecklingen, farmor, fötter, kärleken, barnet, invecklingen.
    Allt gott och lycka till önskar jag dig!
    Kram och kärlek från Linda. ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s