Julmarknad i Grannäs

IMG_0963 (kopia)

IMG_0968 (kopia)

Igår var det julmarknad i Grannäs för tredje året men första gången för mig. Äntligen! Det var frostigt och några minus med sol så julstämningen infann sig med detsamma. Grannäs är min mammas barndomsby en bit inåt landet efter Bjurholm. Ingen stor by men desto mer folk som sökte sig hit. Det är min kära morbror Tommie och moster Sonia som framförallt anordnat denna fina marknad med byastugeföreningens hjälp. Min morbrors bakgård med små stugor, gärdsgård och ett gammalt slakteri som är ombyggt till hans museum av gamla prylar, passar alldeles ypperligt för att skapa en mysig julmarknad. Ljusslingor, kokkaffe framför öppen brasa, marschaller längst vägen, ponnyridning med bjällra och sjön som ligger just nedanför med ett tunt lager av is skapar en gemytlig miljö minst sagt.

IMG_0991 (kopia)

Morbror Tommie är på hugget som vanligt!

IMG_0969 (kopia)

Moster Sonia säljer allt möjligt hemgjort, också som vanligt!

IMG_0984 (kopia)

Jag med hjälp av David sålde mina ringblomssalvor och Malin i Ratans tvålar  som jag är återförsäljare till. Det är så trevligt att träffa människor som är intresserade av mina produkter. Även om det märks långa vägar att David är en mer rutinerad försäljare i jämförelse med mig. Tur att jag fick med honom!

IMG_0960 (kopia)

Jag tycker att den här storleken på marknad är lagom stor. Må Gammliamarknad vara mysig men det är så hysteriskt mycket folk att jag knappt orkar eller kan se sakerna som faktiskt säljs. Här fanns allt som behövs! Mycket hembakat och genuint hantverk i småskaliga varianter. Så som kransar, julbockar, handstöpta ljus, havtornssylt, honung, älgskav med bröd, rökt ost och enbärskorv, julgranar, stickade sockar, tenntrådsarmband, brända mandlar och fika…

IMG_0976 (kopia)

IMG_0967 (kopia)

 

 

2 reaktioner till “Julmarknad i Grannäs

  1. Ser verkligen mysigt ut! Kommer gärna nästa år!
    Kul att David fick använda sin försäljartalang, vilket par ni är. ❤️
    Och jag håller med, det mindre formatet är det bästa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s