Stillingsön – jag är en ö.

Nu har jag varit väldigt tyst här på bloggen och det beror på att jag haft riktig semester. Alltså att jag har varit frikopplad från alla måsten och borden. Så länge jag är hemmavid så är det svårt. Vi åkte iväg bland skrikande getter som var tvungen att vara inomhus för att vi inte hunnit göra klart hagen. De överlevde men just då kändes det jobbigt, att lämna alla pågående projekt. Varje gång jag gör det fascineras jag över hur fort och skönt det är att övergå till den totala ledigheten. Jag fylls till början av en rastlöshet, ska jag bara ligga här och läsa? Kan jag äta frukost tills kl11? Ja, det kan jag banne mig och det är väldigt skönt. Att på ett sätt lämna över mig själv, tillåta mig att bara vara och inte hela tiden ha huvudfokus på nästa steg. Då är det perfekt att kliva rakt in i familjen Ganters samhället, som jag brukar säga. En stor familj där hela känsloregistret ligger nära till hands för dem alla. Konflikter uppstår och löses, kärlek ges i överflöd och små och stora kompromisser görs om vartannat. Alla ska vi dela utrymme i den lilla och väldigt mysiga stugan Solliden som ligger på Stillingsön på västkusten. Jag har svårt att ta plats när det finns så många att förhålla mig till. Jag kan inte strunta i dem som kommit att bli en del av min familj, jag blir automatiskt känslomässigt engagerad. Det är så speciellt att kliva in i en annans familj och så snabbt känna mig som en självklar del av den. Fantastiskt och obegripligt. Hur gick det till? Jag ser Davids roll som lillebror, storebror, morbror, farbror, son. Ju mer jag umgås med familjen desto mer lär jag känna David. Förstår varför han är som han är. Det är fint. Att ha en till familj. Tack för dessa fina dagar på Stillingsön bland havssalt, fårgård, havskatt och badsvan, punschveranda och loppisrunda, djuplodade samtal och ro till att läsa och skriva. Ligga på en varm klippa och få ifyllda fräknar till max.

Ps. Jag vill verkligen börja fota med min systemkamera igen så jag får kvalitetsbilder! Stort störningsmoment när bilderna oskarpa kommer in i datorn.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s