Malin i Ratan – tvålar

Jag har blivit återförsäljare till Malin i Ratan. Jag har använt hennes tvålar mycket de senaste åren för att jag helt enkelt slipper att bli torr som ett fnöske under vintern. Jag behöver bara tvätta håret en gång i veckan och med kökstvålen får jag bort all löklukt tack vare det malda kaffet som skrubbar bort lukten. Det känns så kul att samarbeta med lokalproducerade produkter som jag vet är rejäla grejer.
Så varför är Malins tvålar så bra? Basen i tvålen är naturliga ämnen såsom ekologisk kallpressad svensk rapsolja som blandas ihop med andra vegetabiliska oljor. Alltså finns det inga animaliska fetter eller onödiga kemikalier i tvålarna. Parabener, mineraloljor och syntetiska parfymer kan slänga sig i väggen! Palmolja som ofta finns i billiga tvålar är helt utesluten. Varför jag inte blir torr av Malins tvålar är för att de även innehåller det naturliga ämnet glycerin som är ett naturlig fuktbindare. Tvålarna med färg kommer från malda örter eller mineralpigment. Tvålarna tillverkas i Malins tvålmakeri i Ratan med omsorg. Ett hantverk som kan ersätta både duschkräm, schampo, ansiktsrengöring, pumptvål och raklödder. Eftersom tvålarna skärs för hand varierar vikten lite på tvålarna men skapar också en genuin hantverkskänsla. Tvålarna jag har valt ut:
Innehåller ekologiskt sheasmör och avokadoolja som gör tvålen extra hudvänlig och vårdande. Omtyckt vid torrt hår och flagig hårbotten. Sheasmör ger ett härligt krämigt lödder.  Rekommenderas till dig som är känslig för dofter i och med att nästintill är naturell. Du och miljön sparar in flera förpackningar genom att använda en tvålkaka! Ju mer tvålen för lufta och torka upp mellan gångerna desto längre håller den. 125kr.

Handgjord Ekotvål Kök & Trädgård
Tar bort lukt av lök och fisk. Malt kaffe och trädgårdens örter skrubbar jordiga trädgårdsfingrar och oljiga verkstadshänder. Sheasmör ger en krämig tvål som återfuktar. Frisk doft av citrus och lavendel. Liten tvål 60kr.
En krämig rosa tvål av rosente  och röd lera. Fin som hårtvål och från topp till tå, med torkade rosor och illite-lera som skrubbar skönt med en orientalisk doft av patchouli.
Handgjord Ekotvål Lavendel
Tvålen som passar bra vid rakning eftersom ricinoljan ger ett rikligt lödder och leran i tvålen gör huden hal. Tvålen har en härlig doft av barr och passar lika bra i bastun som i badrummet.
Luffakudde kan du använda som ett tvålfat. Luffakudden skärs ut från gurkan i Luffasläktet vars mogna frukt har skördats och torkats. Det luftiga och trådiga materialet absorberar vatten och låter din tvål torka upp mellan användningarna vilket förlänger tvålens hållbarhet. När kudden samlat upp ditt tvålvatten är den utmärkt att använda för rengöring eller en härlig kroppsskrubb som avlägsnar gamla hudceller och sätter fart på blodcirkulationen. 30kr.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s