muSIKEÅhjälpen – barn är inte till salu!

Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Mörkertalen är enorma eftersom det ofta sker i det dolda på internet där få av brotten upptäcks. För många som lever i fattigdom finns inga andra alternativ till försörjning än att sälja sin kropp och sexhandeln med barn har blivit en växande miljardindustri. 

I samband med musikhjälpen har Sikeå (världens bästa by) anordnat sin egen variant, muSIKEÅhjälpen, där ett flertal privatpersoner och föreningar i Sikeå gått ihop för en insamling med en rad olika aktiviteter under veckan på Träffpunkten. Det har varit föreläsning om byautveckling, konsert av byns kör Sikeå Singers där Lindy hopp dansarna (mina grannar) tog en svängom. Bandet Los Vecinos spelade sina nykläckta låtar, Crazy legs bjöd på linedance uppvisning, ridskolan hade luciatåg och Gustav Hillbom visade sin film Ovärdet om hans pappa och Malmberget. På fredag var det After work med tacobufé där gamla och unga blandades i en härlig skara!

560eda02-3156-49db-8318-9fd8836d051b

Jag är så imponerad av alla  engagerade människor i denna by! Ibland måste jag nypa mig i armen, är det verkligen sant att jag bor här? Det händer grejer och det är inte minst de äldres förtjänst. Tack för denna vecka! Och den som tror att landsbygden är död kan slänga sig i väggen! Denna vecka är ett av bevisen.

P4 Västerbotten – intervju med Ingrid Hanke http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=6839198

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s