Nu behöver du inte längre ha ont, Borka vännen.

IMG_9272 kopia 2

IMG_9302 kopia 2

Borka har varit bossen i huset sedan jag flyttade in, han ingick i husköpet. Som en stor bonus tog jag emot honom med öppen famn. Är uppvuxen med katt och hade längtat efter att ha en spinnande i knäet. Borka sov hos mig redan första natten och vi blev snabbt vänner. Det enda jag visste om Borka var att han var tagen från en vanvårdat hem och att var ungefär 15 år. Hur lär man känna en gammal katt? Hans egna beteenden visade upp sig i form av en ihärdiga jamande morgon och kväll efter maten, innan han slagit sig till ro. Fick veta hos veterinären att hans tänder var dåliga men annars hade han fina värden och för övrigt verkade välmående. Under ett år har jag försökt förstå vad som är vad. När har Borka ont? Är han dement? Eller när är han bara lite egen? Idag avgjordes domen. Borka hade för ont i tänderna för att kunna fortsätta sitt liv. När vi tyvärr inte är stenrika kan vi inte lägga ut flera tusen på en gammal katt. Jag började storböla när jag insåg faktum. Det min magkänsla sagt mig under en längre tid men som jag ändå förträngt, inte vågat ta fasta på. Att vara djurägare kräver att ta ansvar för andras liv, de som själva inte kan berätta för oss hur de mår. Leka Gud fastän man inte är något mer än en sentimental och djurkär människa. Det är viktigt att förstå allvaret. Tårarna droppar ner i hans päls när han sakta somnar in efter sprutan. Denna mäktiga katt som vandrat upp och ner från trätrappan med sina stora skeppartassar. Tittat på mig med sin skarpa blick. Som om han försökt säga mig något klokt. Nu gjorde vi ett klokt beslut, att du inte längre ska behöva ha ont. Det är inte ett värdigt liv för en gammal katt. Vila i frid Borkis vännen.

IMG_7142 kopia

Första tiden innan blommorna trivdes du på matsalens fönsterbräda där det värmde skönt från elementet.

IMG_7267 kopia 2

Du och David på julkort till familjen. Färgerna, nyanserna, blicken, ett av mina favoritfotografier.

IMG_9130 kopia 2

Är så tacksam att kattungarna fick hinna träffa dig. De hann förhoppningsvis upptäcka att de inte alltid kan göra som de vill när du tydligt visade gränser. Några fåtal gånger fick de komma dig nära.

IMG_9325 kopia 2

Sista veckan i ditt liv fotar jag dig spontant i soffan, som kom att bli din nya favoritplats den sista tiden i ditt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s