Jag vill minnas dig.

IMG_9203 kopia

Det är en fin högtid med allhelgona helgen. Sorgens rum tar allt mindre plats i vår tid därför tycker jag det känns extra viktigt att ge mig tiden åt alla minnen till er som inte längre är med oss. Åh kära farmor, jag saknar dig så.

Ikväll var jag och min syster med familj till farmor och farfars grav på Överklintens kyrkogård. Vi tände ljus. Medan de andra hackade tänder i månskenet och knarrade tillbaka på snöisen till bilen förblev jag dröjande kvar. Försökte fota det stämningsfulla skenet från alla lyktorna från var och varannan gravsten men det var svårt, så jag lät snabbt bli att ens försöka. Ibland tror jag det bästa är att bara ge efter, uppleva det jag ser enbart med mina ögon istället. Att det är en stund att bära inombords. Pratade ett slag med farmor, berättade om vad jag gjort idag och vad jag längtar till imorgon. Berättade om hur skönt det känns att bo så nära deras gravsten. Att ha en plats att komma till, en minnespalats.

Under bilturen hem kände jag ett stråk av vemod. Det är så mycket jag upplever nu som jag skulle vilja dela med dig farmor. Någonstans är jag övertygad om att du har koll på vad jag sysslar med men ändå. Jag saknar ditt skratt och framförallt, jag saknar samhörigheten. Jag kan se dig skaka nyfiket och förundrat på huvudet när jag babblar på om mitt liv  Oj, oj, oj vad månde det bli av detta barn? Samma fråga gång på gång, som kanske kommer fortgå så länge jag lever. Din röst förstärks när jag ger mig tid att tänka på dig. Ibland är det skarpa konturer och tonlägen, ibland mer avlägsna ordfraser. När sorgen inte längre är lika påtagligt stark känns det skönt att medvetet öppna dörren till dig då och då. Hälsa på som så många gånger förr. Jag vill minnas dig farmor för att jag behöver, lika mycket då som nu. Tack.

Telefonsamtalen kopia

Skratten kopia 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s