”Minnesmärken” Karin Broos

Alma Löv Museum

IMG_1476 kopia

Förra veckan var jag och David på en luffar – tripp med slutdestination hos hans syster i Karlstad. Vi drog ut på utflykt till The Alma Löv Museumhttp://www.almalov.com/ där konstnärssläktet Broos bjuder på en salig blandning av modern konst i en omgjord gammal lada med mysigt café. En delikat inspiration till mig som drömmer om att bygga upp ett Kulturhus/Hälsohem i ett gammalt hus.  Ute i den vackra värmländska skogen fanns paviljonger fyllda av olika upplevelser. Vi tillbringade halva dagen här och jag njöt över att bli uppfylld av både konsten och miljön.

Karin Broos

”Minnesmärken” är en ny utställning av Karin Broos där hennes dotter Sara Broos skrivit en personlig essä om förhållandet mellan mor – dotter, konstnär – modell. ”Det är lättare att förtränga, att blunda för det mörka. Särskilt när det handlar om sig själv. Du viker undan, slår ned blicken, går in i dig själv. Du vill slippa spela roller. Du längtar efter att bli befriad. Men du kan inte fly. Även i tystnaden talar du”. Saras dokumentärfilm ”Speglingar” skildrar också de tillsammans. Hur skör relationen kan vara mellan den som står en allra närmast. Kan man någonsin känna en människa helt och fullt?

IMG_1492 kopia

IMG_1501 kopia

IMG_1499 kopia

IMG_1503 kopia

IMG_1534 kopia

IMG_1549 kopia

IMG_1550 kopia

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s