Pilgrimsvandring

Liljekonvalj kopia

Idag har jag med ett gäng medmänniskor vandrat från Robertsfors till Överklinten. Flottarstigen som sträcker sig ungefär 2 mil. Det är Annica Nordqvist via kyrkan som så fint styr upp pilgrimsvandringen sedan några år tillbaka. Vi vandrar delvis i samtal med varandra men mestadels i tystnad. Jag tycker att det är så skönt att kunna dela utan att behöva prata hela tiden. Jag njuter över den samvaron, att tillsammans vilja söka sig inåt. För mig som har ett allmänt stort intresse för människor är det väldigt kravlöst och avväpnande att få umgås utan att det förväntas kallprat eller någon som helst social ansträngning. Skönt att lyssna på den intensiva fågelsången, känna doften av liljekonvaljer. Bara gå där i den alldeles speciella tiden mellan hägg och syren.

Robertsfors Överklinten

 

Långsamhet

Frihet

Enkelhet

Bekymmerslöshet

Tystnad

Delande 

Andlighet

Pilgrim är du som kommer från fjärran, du som är på väg. Tillfällig resenär här på jorden. Frågan är bara vart du är på väg och om det verkligen är dit du vill?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s