Från urskogen

IMG_5813 kopia 2

Hur sammanfattar man en människas liv? En som varit med om otroligt mycket saker. Varje gång vi pratas vid öppnar sig dörr på dörr. Alla människor har något att berätta om sitt liv men jag tror att behovet av att uttrycka sina historier är olika. Vem är människan bakom Sverigeresan med häst och vagn, uppfinningen av timmerflottan med häst som motor. Valet av att leva ett år ute i en timmerstuga 77 år gammal. Varje gång vi ses är det något som bränner till i mig. Våra möten känns angelägna. Kanske är det hans ålder och risken för att minnet sviktar som talar? Längtan efter att leva mer enkelt utan alla materiella ting? Fascinationen av samarbetet med hästarna i skogen? Hans genuina vilja av att berätta vidare till nästa generation? Nu när han inte kan samarbeta med sin häst Julia längre vill han istället samarbeta med mig, Julia. Hans fotvårdare och nyfikna amatör till dokumentärfotograf. Därför ska jag idag träffa Marianne Folkedotter, Sveriges enda Berättarantikvarie, för att få hjälp i hur jag kan tänka kring berättandet kring en hästtämjares liv, inkörd av Jan Sundström.

77-åriga Jan Sundström lämnar Överklinten för ett år i urskogen http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5632292

På resa genom Sverige -med häst och husvagn http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/pa-resa-genom-sverige-med-hast-och-husvagn/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s