Lars Lerins arkiv

IMG_1187 kopia

Förra helgen var jag på Sandgrunds i Karlstad och överväldigades av Lars Lerins otroliga målerisamling. Akvarellen flyter runt på enorma ytor av böcker, städer, berg, smådjur, nakna män, björkar och landsbygd. Det är vackert och gå omkring där. Lusten till att fånga in de olika bilderna, få motivet på papper utan att det bara försvinner in i flödet av alla andra sinnesintryck. Den förmågan fascinerar mig. Och mängden. Detaljerna som gömmer sig i varje bild, även människorna fast de ofta saknar ögon, näsa, mun. Jag står länge i butiken och väger mellan de olika böckerna. Snigelsommar, Kobok, De daglediga och några vykort fyller mig, följer med mig hem.

IMG_1159 kopia

IMG_1163 kopia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s