En Jan Sundström

Idag har projektet med Jan dragit igång! Vi har ätit semlor framför brasan och jag har intervjuat Jan om hans uppväxt. Det finns många ingångar till vänskap via fötterna. Sedan Jan kom till mig på fotvård för två år sedan har vi hållit kontakt. Han har hunnit berätta många historier men nu tar vi det från grunden, från början till nutid. Eftersom Jan älskar att berätta men inte tycker om att skriva försöker han febrilt hitta någon som har tid att skriva om hans äventyrliga liv. Har jag tid? Jag gör ett försök till att ta mig tid. Sedan i somras när jag följde Jan ut till hans timmerkoja växte mitt intresse att dokumentera hans livsresa. Sedan dess har Jan blivit en del av den angenäma boken Salongs i norrland – En cocktailresa av Emil Åreng. Och jag blev än mer inspirerad att ta vid –

jag-julia

salongs-i-norrland-emil-a%cc%8arengEmil Åreng beskriver Jans personlighet i form av en drink. En tequila som är lagrad lika lång tid som det tog för Jan att resa genom hela Sverige på häst. Sockerlag av hö, något som har varit viktig föda för Jan och hans hästar. Så klart innehåller drinken även mjölk vilket har spelat en central roll i Jans liv som mjölkbonde.

salongs-i-norrland

Jag vet att jag inte behöver ha själva häst-glaset för att utföra drinken och nej, jag har inte hunnit smaka denna delikata blandning än MEN av en slump hittade jag denna fina hästkärra billigt på en loppis. Jan blev glatt överraskad! Nästa intervju börjar med skotertur till timmerstugan och vem vet, kanske en hödrink?

ho%cc%88drink

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s