Upp med fötterna på bordet!

pa%cc%8aven

Varför inte tvätta och pussa fötterna som påven gör?

Fötterna är vår grund. 27 ben och 50 leder har vi i foten som ska bära upp oss varje dag. Har vi en liten brist nere i grunden så kommer problem förr eller senare att visa sig längre upp i kroppen. ”Tänk bara på det lutande tornet i Pisa” som Karolina Torgilsson så klokt säger i gårdagens Fråga doktorn  som självklart handlar om fötter. Tips se! Karolina är min arbetskollega som jobbar i Sävar med sitt företag Karolinas medicinska fotvård. Hur är det möjligt att fötterna så lätt glöms bort? Varför är inte ett samarbete med läkare och ortoped självklart mellan oss medicinska fotvårdsterapeuter?  Varför är det många som går ett helt liv utan att unna sina fötter en besiktning? Varför har inte kommuner en skyldighet att ha fotvård? Fötterna är en förutsättning för att vi ska kunna vara i rörelse. I vissa kulturer ses fötterna som något skamligt som ska döljas medan i andra kulturer vill man pussa och hylla dem. Jag blir stolt över att vara fotvårdare när jag ser Fråga doktorn där fötterna äntligen får ta plats. Fram i rampljuset! Skäms aldrig över dina fötter. Tro det eller ej men det finns faktiskt vi fotvårdare som älskar att hjälpa till. Att förebygga fotproblem borde vara en självklarhet. Alla människor är värd att gå med mjuka sköna fötter genom livet. Det är som att sväva på moln, som många kunder brukar säga när de dansar ut efter en behandling. Vill du också sväva? Ring och boka tid. Tack för ett fint program! Nu blir jag extra motiverad att hjälpa er därute. Som jag brukar säga, innan jag blir pensionär kommer varenda mänska gå på fotvård.

1

I Kina hyllades de små fötterna, där bröt man alla tår på flickor i sexårs åldern och snörde ihop dem hårt för att de skulle likna lotusblomman. Det ansågs både statusfyllt och tjusigt. Lotusfötterna krävde speciella skor vilket gjorde det svårt att arbeta. Detta förbjuds gudskelov i början av 1900-talet.

2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s