8 timmar ”Kärlekens samtal”

Främlingar

nu sitter vi här mitt emot varandra

kaffe, vin, öl

dryckerna som floder genom våra munnar

ut kommer den brusande strömmen

vi möter upp varandra vid varje sten

tar vid, hjälper varandra upp

tiden försvinner

oviss och inbjudande

vattnet är kallt men vi uppslukas

natten är vår

kyssen hänger i luften

i åtta timmar finns den där

vi ser den båda två

låter den vara där mellan orden

hela tiden samtalet som pågår

vi går åt samma håll

kan inte avsluta meningarna

plötsligt tar du ner kyssen

vi är i vattnet nu

här finns ingen gräns

kvällen sätter en tydlig punkt

mellan våra läppar

img_7746

Ett år har vi varit tillsammans idag. Tiden är ett förunderligt ting. Hur kort och lång tiden kan upplevas på en och samma gång. Du gav mig Kärlekens samtal av Roland Barthes som vi då och då har högläsning ur. En av världslitteraturens största bok om kärlek. Där beskrivs mötet, väntan, bekräftelsen, omfamningen, hänryckningen, förvirringen, ängslan, svartsjukan, grälet, förståelsen och ömheten. Allt det vad kärleken till en annan människa innehåller. Boken är som vi en mognadsprocess som är svårläst och behöver tid för att förstå sig på. Ett slags själsligt arbete. Vårt första möte varade i åtta intensiva timmar och sedan dess har samtalet fortsatt. Dessförinnan var jag länge singel och hade alltmer börjat identifiera mig av en framtid med hus och barn utan en trygg famn vid min sida. Kanske ville jag leva ett självständigt liv ostört från kärleksbekymmer? Du är mitt bevis på att det finns tvåsamhet som är öppen. Som varken utplånar min integritet eller förminskar mina drömmar. Kan man kräva en sådan kärlek från en annan människa? Nej, det tror jag inte men däremot tror jag på att man kan säga ja till den kärlek som erbjuds. Det är en lyx att känna mig förstådd utav dig. Jag känner en stillsam förtjusning inför oss två.

Dagen till ära gick vi och klippte oss hos KällbergElmberg. David Ganters & Julia Larsson även sk DD & JJ på vårt eget språk.

Före

fo%cc%88re1

Efter

efter2

 

 

4 reaktioner till “8 timmar ”Kärlekens samtal”

  1. Underbara, underbara människor! Jag blir alldeles varm i hjärtat av att läsa dina ord Julia. Många kramar till er båda och grattis till en fantastisk tvåsamhet! 💝

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s