Ett år som galleri

Under ett års tid har mitt galleri i väntrummet snurrat runt. Ny utställare för varje månad (förutom Juli). Jag har frågat vänner, bekanta, kunder, grannar. Hej vilt lagt ut frågan om någon känner för att ställa ut sina alster. Det kan vara gamla verk eller något nytt. Verksam konstnär eller amatör, det spelar ingen roll. Detta är ett sätt för mig att hålla konsten levande. Genom samtalen både med utställaren och kunderna som kommit och betraktat blir vardagen lite mer levande. Lite utöver det vanliga.

Jag vill se mitt galleri som enkelt och ombonat. Ett tryggt rum. Det finns ingen prestige i att ha sin konst här. Många av mina kunder är inte alls konstintresserade men kanske väcks en tanke, en känsla, när du sitter där och inväntar att få dina fötter omhändertagna? Det räcker gott. För vi är många som håller på, stretar fram med våra uttryck i text, färg och form.

Under varje namn skriver jag en kort beskrivning om hur jag kommit i kontakt med just den personen.

Hör av dig om du är intresserad av att ställa ut hos mig!

Augusti 2021, Ritva Lundberg, Ratan.

En kund till mig.

September 2021, Sonia Vallrud, Grannäs.

Min moster som haft många kurser i rotslöjd och håller på med diverse hantverk.

Oktober 2021, Elisabet Boman Varg, Skellefteå.

En ny bekantskap som har sin sommarstuga efter Ön-vägen där jag bor.

November 2021, Sonja Boström, Robertsfors.

En kund till mig.

December 2021, Sofia Rönnberg, Gunsmark.

Verksam keramiker (@bysofiakarolina) som jag blivit bekant med via kvinnliga företagsträffar i kommun.

Januari 2022, egna krokier.

Visade flera krokier som jag gjort på konstskolan som inspiration till krokikursen jag höll i under vårterminen.
Februari 2022, Britt-Marie Siegwan, Legdeåviken.

Ny bekantskap som bor i grannbyn.

Mars 2022, Anna Sundström Lindmark, Umeå/Sikeå Hamn.

Verksam författare som även håller på med måleri. Hyrde in mig hos Annas familj när jag var ny i kommun, varav anledningen att jag blev kär i byn Sikeå.

April 2022, Martin Munter, Umeå.

Välkänd musiker i trakten men som tidigare varit glasblåsare tillsammans med sin fru Kerstin ”Madam glas”. Martin hade vernissage och fick visa och berätta om sitt eget uttryck av glas.

Maj 2022, CarlAdam Pettersson, Sikeå Hamn.

Vi skolade in våra barn samtidigt på Drömvallen, förskolan i Sikeå. Bor i samma by och har samma längtan till att skapa mer.

Juni 2022, Kristina Lämås, Sävar.

Min barndomskompis mamma. Hos familjen Lämås har jag varit mycket som barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s