Höstmarknad i Robertsfors

70239065_10157094929248725_5933131319490904064_o

I lördags hade Robertsfors äntligen premiär för sin egen höstmarknad! Det var på tiden. Det blev en riktig höstdag med klar luft och varm mjuk sol. Från kl10 svärmade folket in och det kändes overkligt att marknaden inte funnits tidigare när det var sådan självklar uppslutning.

IMG_1532 (kopia)

Jag fick ett infall att vara med. Rätt och slätt sålde jag min ringblomssalva och kådsalva som jag fortsatt tillverka även under mammaledigheten. Malin i ratans tvålar sålde jag också som jag stolt är återförsäljare till.

Ringblomssalvan har kommit att bli min standard till massagen under en fotvårdsbehandling. Det är min moster som lärt upp mig (hemligt recept). Med ringblommor, bivax och rapsolja kommer du långt. Det är inte innehållet som är trixigt utan att få rätt konsistens. Ett fet salva som inte klibbar. Testa själv! Dessutom är själva ringblomman antiseptisk så den har en läkande effekt. Kådan likaså, en riktig gammal goding. Ut på kalhyggen och leta under Maj när kådan inte hunnit bli för kletig. Själv har jag en stor klump hemma där många kådsalvor göms. Bara att det tar en evinnerlig tid att smälta och rena kådan, varav jag snålar mer på den salvan.

IMG_1539 (kopia)

Katarina Paulsson (Robertsfors egen trädgårdsmästare!) var en av dem som engagerade det hela. Det var hon som fick mig till att vara med. Det ska vara enkelt och lättillgängligt. Ta med det du tillverkar hemma och vill dela med dig av. Skön inställning till vad som ska säljas på en marknad tycker jag.

IMG_1546 (kopia)

Eyvind hennes 4-åring var där med farmor Britt.

IMG_1541 (kopia)

IMG_1534 (kopia)

Nackdelen med att stå och sälja är att man själv inte hinner gå runt på marknaden. Jag försöker komma igång med dokumenterandet men kom bara åt att fota närmsta grannarna. Volontärer från Röda korset bland annat.

IMG_1550 (kopia)

Solveig Runespång visar upp den mysiga tillsammans-vanten. Till nykära.

IMG_1548 (kopia)

Marknadspepp för stora och små!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s