Årssammanfattning 2018

IMG_0241 (kopia 2)

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut? Jag blev 30 år och gravid.

Genomdrev du någon stor förändring? Ja, jag lämnade min anställning hos kommun för att enbart satsa på mitt eget företag.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Katarina, Elena, Frida och Hanna.

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas? 23/12 då barnets förlossning var beräknat. Detta har varit höstens ständiga samtalsämne, kommer barnet komma innan eller efter julafton? Nu är det 2019 och vi väntar…

Dog någon som stod dig nära? Davids morfar som jag bara hann träffa en gång. Min fasters man som inte överlevde cancern. En av våra getter, Geta,  som trasslade in sig i stängslet när vi var bortresta.

Vilka länder besökte du? Har hållit mig inom vårt avlånga land. Besökt Luleå, Norsjö och Fjäderägg för första gången. Västkusten och Gävle, Uppsala och Stockholm där Davids släkt och mina vänner bor.

Bästa köpet? Måste vara luftvärmepumpen! En helt annan värme som cirkulerar i vårt gamla dragiga hus, vilken välsignelse!

Gjorde någonting dig riktigt glad? När vi var på första ultraljudet och verkligen insåg att det fanns ett nytt, friskt liv i min mage.

Saknar du något under år 2018 som du vill ha år 2019? Mer tid som ägnas åt hus och hem och med den nya familjemedlemmen såklart!

Vad önskar du att du gjort mer?  Att jag joggat och läst mer regelbundet. Att jag använt min systemkamera mer istället för att fotat med min Iphone. Att jag ringt mina vänner mer spontant.

Vad önskar du att du gjort mindre? Spenderat pengar på prylar jag inte behöver. Slösurfat på Facebook.

Favoritserier från året som gått?  Jag har nog aldrig sett på så mycket serier som det här året på grund av David och Netflix. Bland annat Stranger things, SKAM, Breaking bad, Black mirror, Vår tid är nu och när jag var sjuk och plöjde Badhotellet. 

Bästa boken du läst i år?  Den överkänsliga människan av Elaine N. Aron som fick mig att förstå på riktigt vad det innebär att vara en högkänslig personlighetstyp.

Vad var din största framgång på jobbet 2018? Att jag klarat av att få en inkomst att leva på varje månad som egen företagare. Att jag fick ett mikrostöd från Länsstyrelsen till att investera i bättre fotvårdsutrustning.

Största framgång på det privata planet? Att jag och David lyckats tömma lagår´n med skit, fixat getstängsel och fått hjälp med att fälla träd och laga mystiskt läckage på verandan. Att jag intervjuat 13 stycken kunder om deras livshistorier. Att jag och Sonia lyckades genomföra en kurs i rotslöjd. Att jag antog utmaningen att gå en distanskurs i Berättandets betydelse under tre månaders tid.

Största misstaget? Att volta med bilen på grund av att jag inte var tillräckligt försiktig på dåligt underlag.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag är i en ständig rörelse av alla möjliga känslor – varken mer eller mindre än tidigare. Har lättare att finna sinnesfrid på grund av huset, David och Sikeå där jag känner mig trygg.

Vad spenderade du mest pengar på? Inköp av bil, luftvärmepump och ny toalett.

Något du önskade dig och fick? Att invänta ett nytt liv i min mage.

Något du önskade dig och inte fick? Att alla mina närmsta skulle få känna balans i livet. En stabilare ekonomi.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018? På min 30-års dag kom familjen hem till oss och vi åt Calzone från Roberto, precis som när jag var liten. Jag fick en ny röd cykel av mamma och pappa.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag insåg tidigare vad som var värt att lägga min energi på. Prioriterade det lustfyllda framför plikterna. Insåg min maktlöshet i mina vänners ohälsa.

Vad fick dig att må bra? Att vara min egen chef och styra upp min vardag så som jag vill ha det. Testa mina gränser utan att någon stör min process.

Vem saknade du? Mina närmsta vänner som bor alldeles för långt borta. Farmor i himlen som vanligt.

De bästa nya människorna du träffade? Klara Brynge, en ny vän! Andra inspirerande nya människor jag mött: Sofia Ahlman, Thea Holmqvist, Erica Dahlgren, Petra Falk och Ida Hillebjörk.

Mest stolt över? Min gravidmage, mitt hus och min sambo David. Att vi tillsammans skapar ett nytt liv i Sikeå.

Högsta önskan just nu?  Att jag ska föda fram ett friskt barn.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Jag tänker inta rollen som mamma med hull och hår. När och hur ska jag börja jobba igen? Hur ska jag införa mer av mitt konstnärliga uttryck i mitt företag framöver? Tid att göda dessa funderingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s