Hållbart event i Ratan

40410495_1695189120591717_8905449787281637376_n

IMG_0663 (kopia)

I helgen har jag varit i Ratans fina gamla bygdegård (ibland är det bra att gamla bygdegårdar inte har pengar till att renoveras, så mysigt!) tillsammans med ett gäng andra härliga helhetstänkande kvinnor. Vi ville unna bygdens befolkning att komma till oss och rå om både kropp och själ. Ett hållbart event som ingick i SEE Hållbarhetsvecka. Nu blev tyvärr ekofrisören Syrran & anden sjuk men annars fanns där allt från topp till tå. Som alltid är det spännande med ett öppet event för man vet aldrig hur många som dyker upp, ids folk ta sig till oss en fredagskväll och lördagmorgon? Jajemen, det kom in nyfikna människor från olika håll och kanter och mitt i sorlet (älskar det där kvittrandet som bara uppstår när det är god stämning i lokalen) så tänkte jag, varför anordnar vi inte sådant här mer? Jag erbjöd fotmassage, tips och rådgivning för fötterna. Samt sålde en del av mina fotvårdsprodukter, framförallt min hemmagjorda ringblomssalva.

Camilla erbjöd energimassage som var väldigt populärt! Hon driver en liten och personlig Yoga – och massagestudio i Bygdeå. InMyHouse Yoga, massage och träning. Hon erbjuder även tjänster inom personlig träning, kurser och gruppträning http://ptcam.bokadirekt.se

Malin i Ratan hade såklart hela sortimentet med sina tvålar på plats. Handgjorda tvålar som funkar alldeles utmärkt till naturlig hårvård. Vad är en äkta tvål? Malin visade hur man kunde använda tvål till både diskmedel och tvättmedel. Det är Malin som styrt ihop hela eventet med vi lokala kvinnliga företagare. Sett till att där både fanns kaffe, te och lättare tilltugg att smaska på. Malin driver ett tvålmakeri i Ratan där hon erbjuder hållbara och miljövänliga rengöringsprodukter för din hy, ditt hår och ditt hem. Självklart är jag återförsäljare av hennes tvålar! Det enda jag använder i duschen numera och mitt hår och hy mår toppen!

Lisa Bjurdamm från Bobacken fanns där med sina fina färgglada och återanvända tyger som hon sytt upp till nya fina plagg för både stora och små under märket Solsmula http://solsmula.blogspot.com/.  Kläder som levt ett tidigare liv, varför ska de inte få leva vidare? Återbruk av vackra mönster och färger. Detta berättade Lisa mer om under sin föreläsning på lördagmorgon Behöver eller Villhöver? I genomsnitt slänger vi människor 8kg kläder varje år. Detta lyfter Lisa genom att ta upp frågeställningar kring konsumtion och tillväxt. Vad är rätt och fel? Svåra frågor men ack så viktiga att prata om.

Igår fanns även Hanna Alperud med sitt goda Rawfood-fika och smoothies. Hanna är hälsorådgivare och kostrådgivare , samt driver företaget Raw for Good. Utsökta!

IMG_0653 (kopia)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s