Hamnmarknad i Sikeå

Igår var det hamnmarknad i Sikeå och jag gav gratis fotmassage och sålde fotvårdsprodukter. Så mycket folk! Tack solen! Jag vet att det brukar vara mycket men eftersom jag för två år sedan stod i regnet och sålde mina salvor där det var skralt av människor så kunde jag liksom inte föreställa mig folkmängden. Andra Varvet (Loppis som finns i Sikeå hamn under somrarna) är ett stort dragplåster. Folk står och köar i timmar. Fascinerande och roligt hur det kunnat bli.

Att ge bort en tjänst gratis är förstås inte lönsamt i stunden MEN jag tror att det gynnar mig i längden. Gratis är gott! Förvånad blev jag när en efter en slängde upp sin fot ogenerat mitt i folkvimlet. Ett provsmak för att sedan kunna boka in en hel behandling. Alltid bra att visa upp sitt ansikte, att jag finns. En del har inte hängt med på att jag slutat jobba i kommunen och en del vet inte heller vad en fotvårdare egentligen gör. En övning för mig att berätta vad jag arbetar med och vad jag står för. Jag blir alltid nervös inför sådana grejer, där jag ska visa mitt bästa jag. Det ligger en prestation i det som betyder något, även för mig personligen. Varav jag måste jobba med ett motstånd innan. Andas, det kommer att gå bra. Det är bara att köra på som vanligt, vara där. Även om det är olustigt i stunden att vara i det tillståndet då självförtroendet börjar svikta börjar jag mer och mer förstå att det är bra. Det blir ett tydligt tecken för mig att det här är viktigt.

Att vara tillmötesgående och närvarande bland dessa människor som vill ha hjälp med fötterna är egentligen det enda viktiga. Så enkelt kan det faktiskt vara. Och när jag väl står där mitt i allt, så lättar det oftast och jag får energi av att att upptäcka att det inte var någon fara. Det här går bra. Det här är rent av kul. Den känslan tog jag med mig efter marknaden igår. Jag är ingen specialist på försäljning men en fotvårdsterapeut med goda intentioner att hjälpa människor är jag banne mig bra på!

Fotvård2 kopia

Självklart glömde jag helt bort att dokumentera igår. Detta ären bild för två år sedan när endast en person ville få fotmassage i regnet. Väl mött Håkan!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s