Åkerfräken

åkerfräken

Ett åkerogräs som breder ut sig likt limegröna fält. Fräkenväxten har många goda egenskaper som hjälper mot urin och leversjukdomar. Lindrar vid ödem, mensvärk och magsår. Ett universalmedel som är rik på både kisel, kalium och saponin. Jag har plockat mängder inne i grannskogen och haft på tork under några veckors tid. Jämfört med många andra växter är det fint att åkerfräken behåller sin gröna färg. Dessa små spröda granar utsöndrar mängder av kisel om man kokar upp dem i ca 20 min. Väldigt bra för huden, fylld av miniraler och vitaminer. Jag har plockat dem främst att ha som fotbad men även som hårinpackning och ansiktsmask. Grönt är helt enkelt väldigt skönt!

IMG_2636 kopia

IMG_8852 kopia

Lägger ut alla mina fräknar

faller som ett strössel över din hud

vi försöker räkna vår tid

tidlös famlar vi runt i pigmentens fält

precis som åkern växer och gror

år efter år går vi genom marken

trampar upp allt större ytor

på vintern bleknar fräknarna

försvinner nästintill

kom uppfyll mig

fyll i mina fräknar med din sol

jag vet att den finns, nära

alldeles bakom molnets rand

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s