Ulvön – mamma 60 år!

IMG_8648 kopia 2

IMG_8601 kopia 2

I helgen var hela familjen ute på vackra Ulvön och firade att mamma fyllt 60 år! September är min favoritmånad. När högsäsongen lagt sig och löven plötsligt börjar skifta i alla möjliga olika nyanser. Både rörelse och stillhet som varvas i vinden mellan vågornas brus.

Min mamma som alltid förknippats med rött hår och fräknar. Numera bär hon upp sitt gråa hår med stil. Fräknarna flyter allt mer ihop efter alla år med sol. Min mamma som fött fyra barn och troget jobbat inom vård och omsorg. Mamma som brinner för äldreomsorgen, vilket innebär att hon inte klagar över att hjälpa en åldring med stödstrumporna en morgon till trots artros händer som värker. Mamma pratar med samma entusiasm om hur fina de äldre är och vad de förtjänar. Inte konstigt att jag själv faller pladask för ett rynkigt leende eller en darrande utsträckt hand. Jag är uppvuxen med att prata om de äldre med samma relevans och kärlek som till barnen. Tack mamma för det perspektivet.

IMG_8682 kopia 2

Familjen Larsson.

Syskona kopia

Jag, Simon och Johanna gav mamma ett album med fotografier från hennes 60 åriga liv.

img015 kopia 2

Mamma sitter förväntansfullt och pimplar på Grannässjön….

IMG_8776 kopia 2

IMG_8771 kopia 2

Har jag någonsin ätit så mycket gott som i helgen? Vi var alla förbluffade över vad våra smaklökar fick prova på. Såsom kantarellsoppa med renlav, aborre med blåbär och häggättika, kalvdans med syrensocker, lavendel färskost och hemkärnat smör till kroppkaka med stut – ribs och märg. En delikat matfest helt enkelt! Önskar att jag kunde leva på den här maten länge nu men så fungerar inte människan. Vaknar upp till hotellfrukost och liks förbaskat är jag så vansinnigt sugen att testa på allt möjligt. Att familjen Larsson är av glupsk natur är ingen nyhet. Att Alma, Algot, Andreas, Maeva och David verkar vara av samma slag är ett tydligt bevis på att man blir som man umgås. Mat ska vara lustfyllt, samma nyfikenhet som att gå ut i skogen och leta sig en svamp vilket Algot fick göra, en lycklig kantarell som blev uppstekt av kocken själv. Självklart är lyckan total! I helgen fick vi verkligen uppleva och avnjuta mat från den lokala vackra naturen som vi också hann vandra runt i. Vilken lyxig och utsökt kombination! Tur att själva matupplevelsen går att bära med sig i minnet, länge länge till. Tack familjen för delat bröd och vin.

IMG_8761 kopia 2

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s