Gröna fingrar

IMG_1282 kopia

Hur vet jag om jag har potential till gröna fingrar? Jag har en mamma och moster som är trädgårdsfantaster så generna bådar gott. När jag ser blommor känner jag ofta igen dom till sitt utseende men har svårt för deras namn. Ungefär så som det är med människor. Jag har lätt för att tycka om dem, hur de påverkar mig med deras doft, färg och form. Eftersom jag flyttat runt och bott tillfälligt tidigare har jag alltid bara haft någon enstaka stackarns växt i lägenheten. Så en vacker dag har jag både hus och tomt att fylla upp med grönskans rika dräkt. Men hur ska jag välja? Alla blommor jag hittills äger har jag fått. Gåvor från de som varit bortglömda, överflödiga eller på gränsen till söndriga. I helgen fick de ny jord och som en folksamling stod de på punschverandan och vinkade glatt åt mig. Utan att veta om jag gjort dem en tjänst hade vi en riktigt trevlig pratstund tillsammans. Mitt fokus fick för en stund vara på den gröna friska rörelsen. Helheten av en frisk fläkt i mitt liv. Den mystiska jordhögen på tomten utanför och den igenvuxna rabatten låter jag vara en stund till. Trädgårdsmästarna har sagt att jag ska hejda mig. Första sommaren i huset har jag nu bestämt mig för att mest undersöka gården. Dagdrömma om framtida projekt. Vattna mina fingrar och se om där växer ut något grönt att arbeta med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s