Write your self

Häromdagen går jag upp trött och äter min havregrynsgröt. Jag sätter på datorn och ser att Anna har länkat mig en fil från Sveriges radio. Mina öron fylls av Anna Sundström Lindmark och Stina Wollters ljuva röster. De samtalar om det läkande skrivandet. Stina intervjuar Anna om Write your self projektet i sitt program ”Söndagar med Stina Wollter”. Plötsligt krymper världen ihop sig på ett vidunderligt sätt för att sedan öppna upp. Olika röster länkas samman till ett större samtal. Okänd eller känd, vi som vill liknande saker, gränserna suddas ut. Jag fylls av kraft och värme. Både Anna och Stina har jag fått samtala med om konstens läkande processer. Längtan efter att få vara delaktig i det större samtalet griper tag om mig.  När flera röster får vävas ihop till en enda stor och stark röst. Tillsammans bär vi upp varandra. Den röst som låter oss ta plats och vara dom vi är. Få uttrycka det vi behöver. I takt med deras samtal känner jag hur jag sträcker på min kropp därunder morgonrocken. Jag vill. Jag kan. Blir ödmjuk inför livets alla möjligheter, tack Anna och Stina! Att jag fått träffa och dela med er. Jag kavlar upp ärmarna, redo för en ny dag där samtalet kan fortgå. Våga darra!

http://p4dela.sverigesradio.se/?id=2665

Anna Sundström Lindmark berättar om Write your self som är en global skrivrörelse som hjälper människor att återerövra sina röster och berättelser efter trauman. De har precis släppt deras eget skrivprogram! För alla som vill utforska läkning genom skrivande. Så viktigt. Jag tror att det är precis som det står på deras hemsida, känner du att du äger din egen berättelse kan du också skriva ditt eget slut. Gå in här och läs mer!

http://writeyourself.com/sv/om/

Här är samtalet mellan mig och Stina Wollter från förra hösten:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/614598?programid=4604

Jag och Stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s