Fotvårdspodd?

IMG_0898 kopia

Jag funderar starkt på att starta upp en fotvårdspodd. Vad ska jag göra av alla samtal som uppstår? De äldre har så mycket att berätta. Tänk att ha en minnesbank på 80+. Det är bara att välja och vraka vilken tidsepok som känns roligast att berätta om. Känna in dagsformen liksom. Ibland känns det orättvist att de inte delar med sig till fler. Jag kan känna mig helt översköljd av alla livshistorier. Jag tänker dagligen att fler i min ålder skulle må bra av att lyssna och ta del av deras kunskap och erfarenhet som inte är nådig. Jag har fotat och skrivit ned lite grann men nu har ett frö slagit rot om att bevara samtalen med rösten. Tonfall och dialekt. Den gälla rösten som beror på hörselbortfall eller det klingande skrattet som aldrig avtar.  Vad tror ni?

Mögel kopia

4 reaktioner till “Fotvårdspodd?

 1. Mycket bra idé! Jag upplever detsamma, vi är priviligierade att få ta del av livshistorier.
  Hoppas du gör verklighet av fotvårdspodden. Men jag skulle ha ett annat namn, för det kan vara missvisande, man kan tro att man får fotvårds-råd. ”Medan fotbadet svalnar” eller ”Under tiden fötterna blir fina” eller nåt sånt 😀
  Lycka till!
  Paula

  Gilla

  1. Tack för dina tankar Paula! Håller helt med dig. Det är bara något slags process namn än så länge….är så intressant att få respons från fotvårds perspektivet och konsten. Tack åter! /Julia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s