Jag vill tåla mitt mod

Jag fortsätter gå Take away yoga kursen. Får bekräftelse på bekräftelse om hur värdefull min morgonstund med yoga är för mig. Det är synd att yoga förknippas så mycket med svåra positioner. Som med all hälsa är det enda rätta att utgå från sina egna förutsättningar. Om du inte känner in dig själv utan bara kör på kommer du istället att skada dig. Många säger att ja det verkar härligt men det är inget för mig. Kanske senare i livet, när jag får tid. Varför skulle det inte vara något för dig när yogan enbart utgår från vad din kropp behöver? Alla våra kroppar, hur dom än ser ut, behöver tas om hand. Och tiden, denna tid. Tiden kan gå långsamt och snabbt. Beroende på vad vi gör av den. Tid är liv och livet bor i hjärtat (Momo).

Här delar jag med mig av det jag högt säger till mig själv under den halvtimme jag utför min ritual. Det är stycken jag hämtat och skrivit ned i en bok. Sådant jag fångat in i böcker jag läst, det en klok människa har sagt. Det är inte ord jag hittat på själv, däremot är det jag som omvandlat och satt ihop dessa stycken till en sammanhängande morgonyoga som passar mig, precis där jag är just nu. Och det är som att repetera ett manus, ju oftare jag uttrycker orden desto mer landar de i min mun. Tillslut kommer innehållet fram utan att jag behöver anstränga min hjärna. Som ett rinnande vatten. En energiström.

Meditera

Att förbereda mig, hänge mig åt stilla tanke. Gå till min medelpunkt. Observation. Medvetet uppmärksamma vad som dyker upp utan att döma ut eller avvisa. Allt får plats och får röra sig runt. Det i sig gör gott. Denna lugna vakenhet banar vägen till frid.

Vad är hälsa?

Med hälsa menar jag förmågan att leva ett liv helt och fullt. Ett liv som lever och andas i nära kontakt med det jag älskar – jorden och undren på den – havet – solen. Allt det vi menar när vi talar om den yttre världen. Jag vill stiga in i den, leva i den, lära av den, förlora allt som är ytligt och förvärvat i mig och bli medveten och spontan. Jag vill genom att förstå mig själv förstå andra. Jag vill vara allt jag är kapabel att bli, så att jag kan vara varm, ivrig, livsbejakande, rotad i livet. Det är vad jag vill och inget mindre.

  1. Våga darra
  2. Jag är i kontakt med min livsväg
  3. Jag är enorm. Jag innehåller mångfalder
  4. Ingenting är sant, allt är levande
  5. Det tunga är roten till det lätta, det orörda
  6. Tåla – mod. Jag vill tåla mitt mod
  7. Det bästa i livet har inte hänt mig än
  8. Tveka inte att älska, varje gång jag öppnar upp mitt hjärta blir jag lite mer människa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s