Bruden som aldrig kissar eller bajsar

utsta%cc%88llningen-1-kopia

Monolog

Alltså jag känner mig så himla falsk, jag vill förstås inte såra dig men jag pallar inte längre.  Jag är inte den du vill att jag ska vara. Jag mår också skit och ligger och gråter om kvällarna bara att jag håller käften om det, har du tänkt på det kanske? Åh, jag blir så förbannad! Jag är inte alls snäll och puttinuttig som alla tror, jag har ingenting att ge. Jag är snäll mot er bara för att lindra mitt eget samvete. Egentligen bryr jag mig inte ett skit om er. Så, nu vet ni. Jag är ledsen om jag gör er besvikna men det är bara sanningen, fattar ni?

Alla tror i all fall att det var mens och att få en mensfläck hit eller dit, det är faktiskt tillåtet för oss kvinnor. Jag menar, vem kan kontrollera mens liksom? Det bara forsar ur oss, helt out of control. Men kiss out of control, herregud! Jag minns inte ens vad vi började asgarva åt, plötsligt kom det bara. Paniken över den exploderande blåsan som brast ut som en vulkan. Det gick inte att stoppa. Oförskämt! Har kisstrålen ingen skam i sig? Bara tränger sig ut helt ohyfsat och utan att förbereda mig. Jag misslyckades totalt. Säkrast är att jag aldrig mer skrattar. Jag satt kvar där med bultande hjärta och rödflammig från topp till tå tills alla hade gått. De avskydde mig, jag såg det i deras blickar, ändå visste de inte hela sanningen. Jag sprang hem och bölade och nu står jag här. Med trosor fulla av intorkat kiss och ja, jag är nog den äckligaste personen i hela världen faktiskt. Men här inne kan jag i alla fall ta bort allt det där äckliga, alla svettfläckar, allt kiss och mens och alla obekväma situationer när jag bara står där helt handfallen och illröd i fejan. Jag vill vara en av dom där brudarna som inte bajsar. Dom som är för vackra för det. Tänk bara drottning Silvia, ofta hon bajsar liksom?

Okej, kom igen då, in med magen lite och ut med brösten. Sträck på dig och pruta lite mer med läpparna. Så där ja, bravo, duktig flicka. Så, nu har jag kontrollen. Nu är jag en normal kvinna som lever ett välbalanserat liv, jajamen, det är jag! En av dom där brudarna som passar in överallt faktiskt. Jag är som en kameleont förstår ni, byter skepnad när jag behagar liksom. Ja, jag är faktiskt den alla skulle vilja vara. Jag är perfekt igen, bruden som aldrig kissar eller bajsar.

Performance Munka konstskola, öppet hus, 2012.

 

6-kopia

Performance Axelsons Göteborg, fotvårdslektion, 2013.

 

sweet1

Performance Sweet sustainability, hållbarhetsfestival Umeå centrum, 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s